Wonen Plus in Den Haag

Wonen Plus

Laan van meerdervoort

Op onze Wonen Plus locatie wonen zeven mensen met een GGZ-achtergrond, die veelal niet over een woning beschikken, maar met behulp van onze begeleiders hun weg weer terugvinden in de maatschappij. Als bewoner van deze locatie woont u zelfstandig in een eigen appartement, totdat u uw eigen woning heeft gevonden. 

De Wonen Plus locatie staat op een unieke plek in Den Haag, in de Haagse wijk Duinoord. Een bruisende wijk, ter hoogte van het centrum van Den Haag, met het openbaar vervoer, winkels, horeca en musea in de buurt. De woning is authentiek, maar voorzien van hedendaagse gemakken. Er is een gemeenschappelijke keuken en woonkamer aanwezig waar u gebruik van kunt maken. 

Als bewoner van de Wonen Plus locatie ontvangt u ambulante begeleiding. De begeleiders komen naar de locatie voor uw begeleiding. Soms werken de begeleiders een dagdeel op de locatie, zodat u tussendoor eventuele vragen kunt stellen. Het doel is om u op herstelgerichte wijze te begeleiden naar weer een zelfstandig leven. De begeleiders stemmen de begeleiding af op uw wensen en behoeften. U behoudt zelf de regie over uw leven. Ook wanneer de u weer een eigen woning heeft gevonden, kan de ambulante begeleiding voortgezet worden. De begeleiding is vooral gericht op de resultaatgebieden ‘Sociaal en Persoonlijk functioneren’, ‘Bereik en Beschikbaarheid’, ‘Wonen en Financiën’ en ‘Dagbesteding’.  

Maaltijden

U woont zelfstandig op de Wonen Plus locatie en zorgt ook zelf voor uw eigen maaltijden. Uiteraard kunnen de begeleiders u begeleiden in het maken van de keuze voor een gezond en gebalanceerd weekmenu, het boodschappenlijstje of de begeleiding bij de bereiding van de maaltijden. In de algemene keuken kunt u uw maaltijd zelf bereiden.

Vindt u het leuk om samen met uw medebewoners de maaltijden te bereiden? Dan is het uiteraard mogelijk om een van de medebewoners te vragen om dit samen te doen.

Activiteiten

U bepaalt hoe uw dag eruitziet. Hierin bent u vrij om de tijd gezamenlijk of individueel door te brengen, zowel op als buiten de locatie. Indien wenselijk is het mogelijk om gezamenlijke activiteiten te organiseren. Deze gezamenlijke activiteiten kunnen zowel door uzelf als de begeleiders georganiseerd worden.

Bij het organiseren van de activiteiten wordt rekening gehouden met de wensen van de (mede)bewoners. Ook bewegen is een onderdeel van de activiteiten. De begeleiders kunnen u hierin begeleiden of activeren.

Indien u dient te bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut, en u bent niet bekend met een fysiotherapeut, dan kan Henriëlla Zorg hierin bemiddelen.

Doelgroep

De bewoners van de Wonen Plus locatie zijn heel divers. Er zijn enkele uitgangspunten waar wij minimaal rekening mee houden voordat u in aanmerking komt voor deze locatie. U heeft een GGZ-diagnose of u bent onder behandeling bij een GGZ-instelling. Daarnaast heeft u een WMO-indicatie met een MWA-arrangement.

Onze Wonen Plus locatie is een doorstroomlocatie. Dit houdt in dat u zo lang als uw indicatie loopt, kunt verblijven op onze locatie, maar dat u doorstroomt naar u eigen woning. Daarom is het belangrijk dat u in het bezit bent van een inschrijving bij Woonnet Haaglanden en in staat bent om huur te betalen. Daarnaast heeft u geen verslaving die de terugkeer naar de maatschappij kan beïnvloeden.

Herkent u zich in deze uitgangspunten? Dan kunnen onze begeleiders iets voor u betekenen op onze Wonen Plus locatie.  

Omgeving

Onze Wonen Plus locatie ligt aan de langste laan van Den Haag, de Laan van Meerdervoort. Op loopafstand vindt u de gezellige winkelstraat de Reinkenstraat. Ook het Koningsplein, waar u in de zomer heerlijk op het terras kunt zitten, ligt op loopafstand van de locatie. Op de donderdag kunt u naar de markt op het Prins Hendrikplein om een visje te eten of andere verse producten te kopen.

De locatie ligt in Duinoord, dichtbij het Haagse Zeeheldenkwartier. In het Zeeheldenkwartier liggen veel authentieke winkelstraten en er is veel kunst en cultuur te vinden.

Locatie

Wonen Plus
Laan van Meerdervoort 137
2517 AW Den Haag

Bereikbaarheid OV

  • Tram RR 3 - halte Van Speykstraat
  • Tram 16 - halte Waldeck Pyrmontkade
Contact

Wilt u meer informatie over onze locatie of wilt u weten welke mogelijkheden wij u of uw naaste kunnen bieden? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt zich via de button direct bij ons aanmelden. Uiteraard kunt u ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen (tijdens kantooruren) naar 070-2012027.

Zorg met respect voor verschillende culturen