Corona-update

Corona-update

20 april 2021

Uw veiligheid en gezondheid en dat van onze zorgmedewerkers staan voorop. Wij werken daarom volgens de richtlijnen van het RIVM om de verspreiding van het COVID-19 te minimaliseren.

Thuiszorg

Onze zorgmedewerkers in de wijkverpleging en de begeleiding dragen tijdens de zorgverlening aan huis verplicht een mondkapje en handschoenen. Vindt u het fijn om zelf ook een mondkapje te dragen en belemmert dit uw zorgverlening niet? Dan kunt u hier uiteraard voor kiezen. Twijfelt u hierover, dan kunt u het gebruik van een mondkapje altijd bespreken met onze zorgmedewerkers of het hoofdkantoor.
Tijdens de huishoudelijke verzorging lukt het veelal om meer afstand te bewaren tussen onze medewerkers en de cliënten. Toch dragen ook deze medewerkers preventief een mondkapje. Tijdens het bezoek van onze medewerkers adviseren wij om de woning goed te ventileren en om eventueel zelf plaats te nemen in een andere ruimte. Zo verkleinen wij gezamenlijk de kans op verspreiding.
Cliënten met corona gerelateerde klachten kunnen dit doorgeven aan de zorgmedewerkers of het hoofdkantoor. Ontvangt u alleen huishoudelijke verzorging, dan kijken wij samen met u wanneer de huishoudelijke verzorging weer opgepakt kan worden. Komen onze zorgmedewerkers bij u voor de zorgverlening? Dan stemmen wij samen met u af hoe wij op een veilige manier onze zorgverlening voort kunnen zetten.

Wonen bij Henriëlla Zorg

De bewoners aan het Thomsonplein zijn inmiddels allemaal volledig gevaccineerd. Dit is een stap in de goede richting en biedt de cliënten alweer iets meer vrijheid. De bewoners mogen nu ieder weer twee bezoekers per dag ontvangen in hun appartement en er kunnen weer meer centrale activiteiten georganiseerd worden. Wij houden de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten voor de versoepelingen van de richtlijnen. Op de locatie blijven de zorgmedewerkers mondkapjes en handschoenen dragen en blijft handhygiëne de eerste prioriteit.
Op onze Wonen Plus locatie wordt tijdens de begeleiding preventief mondkapjes gedragen, ondanks de mogelijkheid om voldoende afstand te bewaren. De bewoners ontvangen ieder maximaal één bezoeker in het eigen appartement. In navolging van het aantal gevaccineerde bewoners en de richtlijnen van het RIVM wordt beoordeeld of er van deze richtlijnen afgeweken kan worden.

Zorg met respect voor verschillende culturen