Uw leven, uw keuze!

14 februari 2022

Deze week is het de week van de euthanasie. Een beladen en emotioneel thema waar meer over gesproken zou mogen worden. Ons hele leven mogen wij onze eigen keuzes maken, zo ook als het gaat om het einde van ons leven wanneer uw gezondheid u in de steek laat. Wij vinden het belangrijk dat dit thema bespreekbaar wordt gemaakt, zodat u de juiste ondersteuning in het proces geboden kan worden.

Luisterend oor

De zorgverleners van Henriëlla Zorg leveren persoonsgerichte zorg. Dit geldt ook wanneer u een wens heeft tot een levenseinde. Deze wens respecteren wij. Naast dat uw dierbaren en de huisarts u een luisterend oor bieden, staan onze zorgverleners hierin ook voor u klaar. Onze zorg kan u daarnaast ondersteunen bij uw wensen en verwachtingen over het einde van uw leven. U behoudt zelf de regie.

Professionele hulp

Naast de hulp van uw dierbaren, de huisarts of de zorgverleners van Henriëlla Zorg, kunt u ook terecht bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Bij hen kunt u terecht voor al uw vragen en zij kunnen uw aanspreekpunt zijn binnen dit proces. Daarnaast bieden zij hulp om uw angsten te overwinnen rondom uw levenseinde en kunt u uw twijfels bespreekbaar maken. Het is en blijft een moeilijke beslissing, maar u staat hierin niet alleen.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over euthanasie? Deze week kunt u een gratis digitale lezing volgen: ‘Als ik zover ben.. Wie helpt mij dan?’ van de NVVE. Op hun website https://www.nvve.nl/week-van-de-euthanasie  leest u meer over de vereniging en de lezing.

Ben jij een zorgverlener en wil je meer weten over euthanasie en wat jij in dit traject kan betekenen voor onze cliënten? Maak dit dan bespreekbaar met onze wijkverpleegkundigen. Zij kunnen jou tips geven of begeleiden binnen dit traject. Daarnaast biedt het Expertisecentrum Euthanasie meer informatie over de begeleiding van dit traject vanuit jouw rol als zorgprofessional. Meer informatie vind je terug op de website https://expertisecentrumeuthanasie.nl/

Zorg met respect voor verschillende culturen