Beschermd wonen Den Haag

Onze locatie aan het Thomsonplein biedt ruimte aan acht bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag (dementie). De locatie is kleinschalig, waardoor er echt een huiselijk gevoel heerst. Onze zorg hebben wij hier ook op ingericht. Als bewoner behoudt u de regie over uw eigen zorg en ondersteuning, waardoor er persoonsgerichte en kwalitatief hoogstaande zorg geleverd wordt.

U beschikt over een eigen kamer die u met persoonlijke spullen in kunt richten. Uiteraard is het ook mogelijk om wat eigen meubels mee te nemen, maar hiervoor vragen wij u dit vooraf af te stemmen zodat er voldoende ruimte beschikbaar blijft in de kamer voor de zorgverlening.

Onze zorg en ondersteuning op deze locatie is heel divers en bestaat uit onder andere verzorging, begeleiding, verzorging van de maaltijden, faciliteren van een activiteitenprogramma en huishoudelijke ondersteuning. Er is een gezamenlijke huiskamer aanwezig waar u terecht kunt voor de maaltijden, activiteiten of om gezellig een kopje koffie te drinken. U bent altijd vrij om ervoor te kiezen om in de huiskamer of op de eigen kamer te verblijven.

Maaltijden

In overleg met u en uw medebewoners stellen de zorgmedewerkers een gevarieerd weekmenu op. Wij vinden het belangrijk dat u uw zelfredzaamheid zoveel mogelijk behoudt en stimuleren hierin zoveel mogelijk. U neemt, geheel op eigen wijze, zelfstandig deel aan de bereiding van de maaltijden.

Activiteiten

U bepaalt zelf hoe uw dag eruitziet. Onze zorgverleners ondersteunen hierin wanneer dit wenselijk is. Is puzzelen uw hobby? Dan kunt u dat uiteraard gewoon blijven doen! Vindt u het leuk om samen met uw medebewoners iets te doen, dan is dat uiteraard mogelijk! U kunt uw medebewoners altijd vragen om mee te doen aan een activiteit, maar ook wij kunnen hierin ondersteunen. Daarnaast organiseren wij op meerdere momenten gezamenlijke activiteiten in de huiskamer.

Bewegen

Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, zo ook voor onze bewoners. Daar waar mogelijk stimuleren wij u om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Dit kan vormgegeven worden op subtiele wijze, zoals het zelfstandig smeren van uw boterham, of door dagelijks een wandeling in de omgeving te maken. Daarnaast wordt de locatie met regelmaat bezocht door de vaste fysiotherapeut. Indien u gebruik wilt maken van fysiotherapie, of wanneer dit noodzakelijk is, kunt u bij onze vaste fysiotherapeut terecht.

Zorg met respect voor verschillende culturen