BLOG #01: Leuk kennis met jou te maken!

24 mei 2021

Wat leuk dat jij de tijd neemt om mijn blog te lezen. Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Ik ben Mariella en ik ben 32 jaar oud. De afgelopen jaren heb ik bij verschillende zorgorganisaties gewerkt en in verschillende functies. Sinds de zomer van 2020 werk ik bij Henriëlla Zorg als kwaliteits- en communicatiemedewerker. Een hele diverse baan met veel afwisseling en uitdaging. Ik zorg er onder andere voor dat wij werken volgens de huidige wet- en regelgeving. Als communicatiemedewerker ben ik altijd op zoek naar hoe wij onze zorg- en ondersteuning aan onze (toekomstige) cliënten en collega’s kunnen laten zien.

Onze zorg in beeld

Bij Henriëlla Zorg bieden wij verschillende soorten zorg en ondersteuning. Op onze website lees je hier alles over terug, maar ik zal hier kort iets over vertellen. Wij bieden ondersteuning aan in de huishouding, begeleiding aan huis en zorg en verpleging aan huis. Dit draagt eraan bij dat onze cliënten zo lang mogelijk veilig thuis kunnen blijven wonen. Lukt het de cliënten niet meer om zelfstandig thuis te wonen? Dan kunnen zij terecht op onze locatie op het Thomsonplein voor wonen met zorg, of de Wonen Plus locatie aan de Laan van Meerdervoort.

Doordat wij veel verschillende soorten zorg en ondersteuning bieden, heb ik ook veel verschillend collega’s die ieder een eigen en uniek verhaal hebben. Elke maand ga ik met een collega op pad om te kijken hoe hun werkdag en het werk eruit ziet. Op deze manier wil ik jou kennis laten maken met de ouderenzorg, maar ook laten zien op welke manier wij ons inzetten voor onze cliënten. De meeste mensen hebben nog een heel ouderwets beeld van de ouderenzorg. Want zeg nou zelf, dacht je er zelf ook niet aan dat de ouderenzorg minder uitdaging biedt dan het ziekenhuis? Hopelijk kan ik jouw beeld van de ouderenzorg veranderen en zie je hoe mooi en uitdagend het werk is!

Het plaatje is natuurlijk niet compleet zonder ook cliënten aan het woord te laten. Want wat is er voor hen veranderd sinds zij zorg van ons krijgen? En wat vinden zij juist zo fijn aan onze zorg? Onze cliënten vertellen het jou zelf!

Zie ik jou volgende maand weer terug? Dan volg ik mijn collega Monique. Zij is begonnen als huishoudelijk medewerker en volgt nu een opleiding tot Verzorgende. Tot volgende maand!

Mariella

Zorg met respect voor verschillende culturen